Nu är anmälan öppen för innebandycupen HICUP. Klicka här!
F05-06-07

Information inför säsongen 2020
2020-01-29 09:27
Hej spelare och föräldrar i F05/06/07!

Vi är inne i ett nytt år och det är dags att komma med lite information om hur tankarna går inför den kommande fotbollssäsongen. Förra året inleddes ett samarbete mellan föreningarna Lessebo/Hovmantorp och det blev ett mer intensivt samarbete ju längre tiden gick. Nu blir det ett naturligt steg att helt slå ihop våra lag.

Spelare
Träningsgruppen består av tjejer födda 05/06/07 och vi har gjort en ungefärlig inventering med hur vi uppfattar att truppen ser ut just nu, och det är detta som ligger till grund för våra tankar. Däremot så är vi i behov av att alla tjejer på något sätt hör av sig till någon av oss ledare med hur man tänker inför kommande säsong. Ska man fortsätta spela eller är det någon som ska sluta?

Ledare
Det kommer finnas en ledarstab kring träningsgruppen som kommer att dela på de uppgifter som finns. Dan Wahlström och Karim Hassan är kvar likt tidigare med samma funktioner. Både Dan och Karim kommer vara med på många träningar samt även kring matcher. Erik Kågestad kommer in som ny ledare och kommer att vara med och stötta med att tex hålla en träning i veckan samt vara med kring matcher. Anna Edberg och Martina Edvardsson väljer att kliva ett litet steg bakåt men kommer att finnas med i kulisserna och stötta upp kring laget på olika sätt. Fredrik Stjärnebring däremot kliver av helt och hållet som ledare och vi tackar därmed Fredrik för hans insatser under alla år!
Hur ledarkonstellationerna kommer att se ut kring matcher är svårt att sia om innan vi exakt vet hur det kommer bli med lag, men det finns en tanke om en uppdelning kring detta. Mer info kommer framöver när lag har spikats osv.

Lag
Vi kommer som ovan nämnt att ha en stor träningsgrupp för alla tjejer födda 05/06/07, men det betyder inte att vi bara kommer ha ett lag. Vår målsättning är att vi likt förra året ska kunna anmäla två lag till seriespel och då finns det lite olika varianter på detta. Som vi ser på det så har vi, just nu, två alternativ att välja på och det är att anmäla ett 05-lag och ett 07-lag alternativt ett 06-lag och ett 07-lag. Just nu lutar det åt det senare alternativet, dvs ett 06-lag och ett 07-lag. Detta är baserat på den inventeringen vi har gjort just nu, men kan också ändras om det skulle visa sig att den är helt missvisande och att vi får in andra besked från tjejerna.

Träningar & matcher
Vi kommer att bedriva verksamheten under året både i Lessebo & i Hovmantorp vilket kommer att ställa lite krav på både tjejer och föräldrar. Vårt samarbete kommer innebära att vi kommer att träna på bägge orterna och även spela matcher på bägge orterna, och då är transport en sådan grej som måste fungera. Upplägget i stora drag är att vi kommer dra igång försäsongen inom kort vilket kommer innebära både träning på konstgräs i Hovmantorp samt inomhus i Lessebo under en period där vi kommer träna både med boll samt fys/kondition. Efter denna uppbyggnadsperiod kommer vi försöka gå över på två träningar i veckan på konstgräset i Hovmantorp och där tränar vi fram till att vi får kliva på våra gräsplaner vilket kommer vara någon gång i april precis innan serien drar igång. Från och med då så blir det två träningar i veckan (en i Lessebo & en i Hovmantorp). När väl hösten kommer så blir det förmodligen några veckors uppehåll innan vi kör igång inomhussäsongen inför alla cuper och då kommer troligtvis (i alla fall många av) träningarna vara i Lessebo.

Träningsstart 2020
Vi tänker oss att vi startar igång försäsongen vecka 6, måndag 3/2, och då är det följande som gäller:
Måndagar 16:30-18:00 Lessebo Sporthall A-hall (fotboll inomhus)
Torsdagar 17:30-19:00 Hovmantorp Konstgräs (fotboll utomhus)
Lördagar 11:00-12:00 Lessebo Sporthall A-hall (fys/kondition inomhus)

Detta upplägg kommer vi köra under februari och en bit in i mars månad, därefter är tanken att gå över till två gånger i veckan på konstgräset och då skippa inomhusträningarna i Lessebo. Men vi återkommer inom kort med ett mer detaljerat upplägg och en kalender för alla träningar. Det verkar som att det tidigare har funkat bra med träningar på måndagar och torsdagar, vilket i så fall är något som vi kan försöka sträva efter att hålla oss till under året.

Hur låter detta?
Ni har nu chansen att höra av er till oss med synpunkter, förslag eller frågor. Det är inget som är hugget i sten utan det viktigaste är att upplägget funkar för så många som möjligt. Men det är nu man har chansen att höra av sig och inte senare under året. För att vi ska kunna ändra på något eller för att man ska kunna ha möjlighet att påverka upplägget så behöver vi ha era tankar till oss nu omgående.